Denna blogg hör ihop med Lez on Screen

lördag 30 maj 2009

Lez-film vs. Verkligheten

Det finns ett antal kvinnliga skådespelare som vid fler än ett tillfälle spelat i en lez-film och kanske till och med spelat en lesbisk karaktär. Har du någon gång funderat över dessa skådespelare?

Kanske har dessa skådespelare ett annorlunda förhållande till lezvärlden även om de själva i sitt verkliga liv dejtar män. Ofta har de åsikter och tankar rörande förhållande mellan kvinnor och dessa vill vi på denna blogg belysa lite extra.

Att världen får se mer gay- och lezförhållanden på film och tv är en viktig del av den process som just nu äger rum i samhället. Processen som vill normalisera homoförhållanden. De skådespelare som faktiskt vågar ställa upp och visa världen hur det kan se ut, är värdefulla. Om de dessutom bidrar till detta mer än en gång är de lez-hjältar.

Filmer med lesbiskt tema vill visa att kärleken mellan två kvinnor är precis lika vacker som den mellan en man och en kvinna. Filmerna sticker ut i sitt kärlekstema gentemot andra filmer och bidrar därmed till ett bättre samhälle. Det behöver inte vara självklart att en romantisk komedi ska handla om en pojke och flicka som är kära i varandra. Precis som det inte självklart behöver vara så i verkligheten.

Så tack till de skådespelare som vågar sticka ut och visa världen vad den behöver se! Det är de som avviker från normaliteten, som flyttar normen framåt och bidrar till samhällets lez-utveckling.

Detta faktum är anledningen till varför vi på Lez for You ibland skriver inlägg om särskilda lez-skådespelare. Nyligen berättade vi bland annat om Piper Perabo som spelat lesbisk i två filmer; Lost and Delirious samt Imagine Me & You. Missa inte nästa lez-skådespelare i rampljuset!

Inga kommentarer: